Zichtbaar in uw gemeente

GBD

Lid wordenGemeentebelangen Drechterland heeft uw steun nodig. Zonder leden en vrienden kan Gemeentebelangen Drechterland niet bestaan. Als lid wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten van onze partij en haar fractie in de gemeenteraad en kunt u meebeslissen over de doelstellingen van de partij, het verkiezingsprogramma en de samenstelling van de kieslijst. Maar ook over belangrijke ontwikkelingen in de gemeente wordt u in staat gesteld uw zegje te doen. Op onze fractievergaderingen bent u altijd van harte welkom en wordt uw mening op prijs gesteld. Tevens wordt u uitgenodigd voor de jaarlijkse ledenvergadering. Het lidmaatschap kost u 25 euro per jaar. Neem nu contact op met GBD en wordt lid. Zo ondersteunt u de lokale partij ! 


 

Gemeentebelangen Drechterland komt op voor onze ouderen

Logo GBD

Op 5 oktober stond er in de krant dat de ouderen in het Noorderlandhuis niet meer in hun eigen zaaltje konden sporten, maar naar een lokatie 600 meter verderop moesten gaan. GBD is hier direct op ingedoken en op woensdag 10 oktober stond het volgende artikel in de krant:

"HOOGKARSPEL Gemeentebelangen Drechterland wil dat burgemeester en wethouders ervoor zorgen dat bewoners van het Noorderlandhuis in Hoogkarspel weer kunnen sporten, zonder dat zij eerst 600 meter naar hun sportzaal moeten lopen. De fractie heeft het college de vraag gesteld wat die gaat doen om dit voor elkaar te krijgen. De gemeente besloot het maatschappelijk werk onder te brengen in het sportzaaltje in het Noorderlandhuis. Sportende moeten sindsdien naar een zaal in De Kolk 600 meter verderop. GBD betreurt het dat ouderen die slecht ter been zijn hierdoor niet meer kunnen sporten."

Vandaag lezen we het volgende in de krant: "De gemeente Drechterland gaat zorgen dat de ouderen in het Noorderlandhuis in Hoogkarspel weer kunnen sporten. Dat meldt wethouder Dirk te Grotenhuis, na alle commotie die is ontstaan over het verdwijnen van het sportzaaltje. Dat wordt nu gebruikt als kantoor voor Maatschappelijk Werk. De ouderen kunnen naar de Kolk, waar sportruimte is. Voor sommige ouderen is dat echter te ver. Hun dochters trokken bij de gemeente aan de bel, aanvankelijk tevergeefs. Ook de politiek vroeg deze week aandacht voor het probleem. Te Grotenhuis gaat de situatie opnemen met het Team Sportservice. Het zaaltje in de Kolk, waar ook mensen van buitenaf sporten, is sowieso te krap en verdient een facelift. ,,Maar we gaan ook een goede oplossing zoeken voor mensen die niet mobiel zijn. We laten de ouderen niet zwemmen, ze moeten kunnen bewegen’’, aldus de wethouder."

Gemeentebelangen Drechterland is dus duidelijk zichtbaar in uw gemeente !

Naar boven