Verkiezingsprogramma GBD
 Zichtbaar in uw gemeente

GBD

Lid wordenGemeentebelangen Drechterland heeft uw steun nodig. Zonder leden en vrienden kan Gemeentebelangen Drechterland niet bestaan. Als lid wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten van onze partij en haar fractie in de gemeenteraad en kunt u meebeslissen over de doelstellingen van de partij, het verkiezingsprogramma en de samenstelling van de kieslijst. Maar ook over belangrijke ontwikkelingen in de gemeente wordt u in staat gesteld uw zegje te doen. Op onze fractievergaderingen bent u altijd van harte welkom en wordt uw mening op prijs gesteld. Tevens wordt u uitgenodigd voor de jaarlijkse ledenvergadering. Het lidmaatschap kost u 25 euro per jaar. Neem nu contact op met GBD en wordt lid. Zo ondersteunt u de lokale partij !


 

GBD steunt verbod op oplaten plastic ballonnen

Na het verbod op het oplaten van wensballonnen vanwege de brandveiligheid, wordt het in Drechterland nu ook verboden om de gewone plastic ballonnen op te laten. Dit heeft een nipte meerderheid van de gemeenteraad besloten waaronder GBD. De Senioren Partij Drechterland kwam met de motie om het oplaten van de plastic ballonnen in de Algemene Plaatselijke Verordening op te nemen. ,,Dit is slecht voor het milieu. En het wordt toch in de toekomst verboden’’, betoogde Maartje Tros-van Diepen van de SPD. De fractie PDL en GBD steunden de motie, net als CDA’er Aad Molenaar. De andere aanwezige CDA- en de VVD-raadsleden stemden tegen het verbod.

GBD heeft zich altijd ingezet voor mooie sociale evenementen in de gemeente. We staan echter achter de afschaffing van de ballonnenwedstrijd aangezien het veel plastic afval met zich mee brengt. Het milieu zal naar onze mening niet moeten lijden om een enkel evenement. Wel zouden er milieu vriendelijke oplossingen bedacht kunnen worden om de wedstrijd op een andere manier vorm te kunnen geven.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

 


 

Onze mooie gemeente

Agenda

Geen evenementen

Laatste reacties

 • GBD geeft negatief oordeel over slecht plan Hospitality Station langs N23

  Peter Kuiken 07.09.2018 12:59
  Helemaal mee eens en uitstekend beargumenteerd door de fractie van GBD

  Lees meer ...

   
 • 2-minuten pitch bij workshop nieuwe raadsleden

  J.B. 20.02.2018 19:45
  Top dat er een partij is die geeft om de cultuur, de historie en het landschap. Heel veel respect ...

  Lees meer ...

GBD Twitter

Naar boven