Energietransitie

CO2 uistoot China groeitCO2 uistoot China groeit

In de raadsvergadering van november 2019 stond het onderwerp Energietransitie o.a. op de agenda. Gemeentebelangen Drechterland wees toen al op het feit dat dit een dure aangelegenheid zou worden voor de inwoners en dat er geen echt duidelijke aanwijzing was dat wij veel uitmaken op wereldgebied. Dat wil niet zeggen dat we niets moeten doen, maar we moeten nou ook niet denken dat we met ons westfriesland zoveel invloed kunnen uitoefenen op de stijging van de temperaturen. Tevens zal de acceptatie van al deze plannen niet goed gaan als de belastingen op ernergie én de transportkosten alsmaar verhoogd worden zonder dat de inwoner hier ook maar iets van betere service of comfort voor terug ziet. GBD houdt ook hier de vinger aan de pols want het klimaat verbeteren is een nobel streven, maar niet ten koste van alles hier terwijl de rest van de wereld toekijkt.