#1 Nieuwsbrief

Beste leden,

We zijn verheugd om u te voorzien van onze eerste nieuwsbrief per e-mail. We zijn u dankbaar voor het invullen van de enquete en dat we uw e-mailadres hebben mogen noteren, mocht dit natuurlijk niet al eerder met ons gedeeld zijn. Als (partij) bestuur Gemeentebelangen Drechterland hebben we de jaarvergadering van april helaas moeten uitstellen ten gunste van Covid-19 voorschriften. Het bestuur zal met de huidige ontwikkelingen op zoek moeten naar een oplossing om de Algemene Ledenvergadering alsnog te kunnen faciliteren.

Enquête
Zichtbaarheid van de partij kan beter
Onze reactie is door middel van “Een digitale nieuwsbrief” u te faciliteren in de mogelijkheden die er zijn om u digitaal van alles wat er speelt op de hoogte te brengen. Denk ook aan ons facebookpagina en onze website   . Ook kunt u onze fractie in actie meemaken via https://drechterland.notubiz.nl.
Regionaal contact, hier hebben we het over het in contact komen met andere gemeentes binnen onze provincie.
Wij zouden hier een initieel gesprek voor voeren. Maar dit is helaas door de Corona afgelast. Mogelijk zien we hier binnenkort weer meer reden voor.
Voorbereiding verkiezingen 2022.
Er zijn een aantal zaken waar we ons binnenkort op gaan richten hier een aantal voorbeelden zoals:
Energietransitie de komende 4 jaar
Een vitaal vrijwilligersbeleid binnen Drechterland
Fijn Wonen in Drechterland
o Borgen we het welbevinden van de inwoners van Drechterland. Sociaal cultureel centrum in Drechterland -> Huis van de gemeente -> bredere maatschappelijk functie geven (een alternatief voor het water en vuurhuis).
Gemeentelijke lasten transparanter maken voor de inwoners
Verkeer en veiligheid-> sluipverkeer het dorp uit -> vrachtverkeer niet door de dorpen

Tot slot
We willen u graag uitnodigen om mee te denken over de koers van Gemeentebelangen Drechterland 2022-2026. Vooralsnog zal dit plaatsvinden op dinsdag 27 oktober 2020 van 20.00u tot 22.30u in het Gemeentehuis te Hoogkarspel. Als u reageert naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen we inventariseren wat er mogelijk is binnen de huidige regels.

We hopen dat iedereen gezond blijft en dat we in het volgende kwartaal weer naar een normale samenleving kunnen.

Vriendelijke groeten namens het bestuur,

Ed Ransijn
Voorzitter GBD