GBD steunt introductie "Lean" binnen ambtelijke organisatie

Lean Six-Sigma RoadmapDe fractie Gemeentebelangen heeft het voorstel gesteund om een budget om €150.000,-- beschikbaar te stellen om de bedrijfsfilosofie “Lean” binnen de ambtelijke organisatie te introduceren.

“Lean” is een veranderingstraject dat uiteindelijk tot doel heeft om de werkprocessen binnen de organisatie sneller en efficiënter te laten verlopen. Dit om de producten waar de burger om vraagt zo spoedig mogelijk en van goede kwaliteit, te kunnen leveren.

Eind 2012 is een principe uitspraak gedaan door gemeenteraden van Enkhuizen, Stedebroec en Drechterland om per 1 januari 2014 de ambtelijke organisaties  samen te voegen. Elke gemeente blijft wel haar eigen gemeenteraad, burgemeester en wethouders houden.

Door de fractie Gemeentebelangen Drechterland is aan het invoeren van de bedrijfsfilosofie "LEAN" de voorwaarde gekoppeld dat het traject gezamenlijk met de drie organisaties van SED wordt gestart om een eensluidende bedrijfscultuur te ontwikkelen naar de toekomst toe.