Gemiste kans voor Drechterland

Wat een gemiste kans voor Drechterland. Het CDA en PDL willen het Paard en de Reiger terugzetten, maar willen eerst nog weer opnieuw onderzoek doen naar de plaats waar deze kunstwerken zouden moeten staan. Kunstwerken die niets met Drechterland te maken hebben maar alleen voor een kleine doelgroep in Hoogkarspel, een doelgroep die waarschijnlijk nu in het Noorderlandhuis verblijft. Geld wordt uitgegeven aan alweer een onderzoek; geld dat we overigens niet hebben en waarvoor geleend moet worden volgens de wethouder financiën.

Waarom halen we toch steeds dat Paard en die Reiger weer van stal ? die hadden allang in de wei moeten staan en van hun pensioen moeten genieten !

Het is heel jammer dat onze motie het niet gehaald heeft. Wij wilden helemaal geen geld aan deze kunstwerken uitgeven, maar aangezien er nu door CDA en PDL besloten is daar wel extra geld voor vrij te maken, wilden wij dat graag gebruiken voor een lokale kunstenaar. Een lokale kunstenaar die wel een kunstwerk kan maken dat iets betekent voor heel Drechterland en dat de verbinding tussen alle 8 kernen binnen Drechterland verbeeldt. Een gemiste kans dus om een lokale kunstenaar een mooie opdracht te geven.

Een gemiste kans dus voor Drechterland.