Raadsvergadering van 2 juli Onderzoeksrapport Rekenkamercommissie SED

Inge Willems

De rekenkamercommissie SED heeft in opdracht van de raden onderzoek gedaan naar de financiële situatie en prognose van de jeugdzorg binnen SED. Het rapport van dit onderzoek is aan de raad aangeboden.
Uit dat rapport zijn een aantal conclusies en aanbevelingen gekomen die het college heeft overgenomen. Deze aanbevelingen zijn:

1. Maak gebruik van andere gemeenten, benchmarks en regionaal niveau;
  2. Richt onderzoek op hoge kosten en leer op een structurele manier;
  3. Maak een goed onderbouwde inschatting van komende kosten en concretiseer hiermee de financiële kaderstelling en de kaders/maatregelen voor de uitvoering;
  4. Leg nadrukkelijker de relatie tussen zorgresultaat en inzet van middelen.

Ons raadslid Inge Willems van GBD heeft samen met de SPD een amendement ingediend om een betere rol te spelen in de uitvoering en meer grip te krijgen op de verbeteringen. Daarnaast geeft het amendement het college meer duidelijkheid door het stellen van een datum. Door dit amendement kan het college beter aan de slag om met verbeterpunten te komen. In het amendement stellen wij voor om uiterlijk eind oktober 2020 de eerste halfjaargegevens aan de raad te overleggen, alsmede een aantal concrete bezuinigingsvoorstellen.
Het amendement werd samen met de portefeuille houder opgesteld en unaniem aangenomen! Een mooi succes voor onze partij !

Logo GBD