Zichtbaar in uw gemeente

GBD

Hoe werkt het bestuur ?

Hoe werkt het bestuur?

Elke politieke partij in Nederland is een vereniging. Het bestuur vertegenwoordigt de leden binnen de partij en zorgt voor de continuïteit van de vereniging, zodat de fractie zich volledig kan richten op de politieke activiteiten.

Voor en door leden

Omdat wij namens u handelen, zijn we er altijd voor u. Neem contact met ons op, of kom naar de jaarlijkse ledenvergaderingen. In de agenda kunt u zien wanneer deze gehouden worden.

Bent u nog geen lid, maar wilt u dat wel worden? Meldt u dan hier aan. U kunt zelf bepalen welke inzet u voor de vereniging wilt leveren. Dat kan zowel volgend als actief zijn, van sympathiserend lid tot raadslid en alles wat daar tussen zit. Een actief ledenbestand zorgt voor een hoge mate van vitaliteit!

Een goed lopende partij

Het bestuur komt regelmatig bijeen, coördineert de ledenwerving, financiën en public relations (waaronder Facebook en de website) en organiseert twee keer per jaar een ledenvergadering.

Het bestuur stelt in overeenstemming met de fractie de kandidatenlijst op, speelt een adviserende rol bij het partijprogramma en de verkiezingscampagne, controleert dat de partij volgens de statuten en het partijprogramma functioneert en bemiddelt indien nodig. Voor een gezonde partij is daarom een goede band tussen de fractie en het bestuur heel belangrijk.

Naar boven