GBD dient motie in tegen overlast Zuiderdracht door zwaar verkeer

Vandaag heeft de fractie van Gemeentebelangen Drechterland een motie ingediend om snel maatregelen te nemen om de overlast van (zwaar)verkeer aan de Zuiderdracht in Oosterblokker terug te dringen.
De oorzaak lijkt te liggen in het feit dat op verzoek van de gemeente Hoorn, het zwaar verkeer dat naar en van het bedrijven terrein De Gildenweg moet, via de Zuiderdracht in Oosterblokker moet rijden. Dit terwijl andere routes, bijvoorbeeld via de Strip, logischer en korter zijn!

Volgens een eigen telling van de bewoners komen er overdag in minder dan iedere drie minuten, vrachtwagens langs, die elkaar zelfs niet kunnen passeren en feitelijk niets met onze gemeente te maken hebben. Bij het maken van deze afspraken is de gemeente Drechterland niet betrokken geweest. Dat moet veranderen vinden wij!
Nu hopen dat de andere fracties onze motie steunen teneinde de overlast voor onze inwoners spoedig terug te dringen!

Nieuws van de gemeente

RSS-feed