Onbeheerde ambulances vormen groot risico

Door ons raadslid Ronald de Vos is de vraag gesteld aan het college tijdens het vragenkwartier of men bekend is met het feit dat er continue 4 ambulance buiten een garage geparkeerd staan en of er zaken achterblijven als medicamenten. De reactie van de portefeuillehouder (Burgemeester) was dat hij niet op de hoogte wordt gesteld waar deze ambulances staan en ook niet waar taxi's geparkeerd staan.

Maar de vraag was echter niet waar er taxi’s staan geparkeerd, maar ging om het feit dat er uberhaupt ambulance onbeheerd buiten staan waar nog apparatuur in zit en tevens medicamenten. Ziet hij dit wel als een veiligheidsprobleem? Zijn reactie was dat de portofoons eruit gehaald worden tijdens de nachtelijke uren, maar er zit nog meer in deze voertuigen, zoals de c2000 communicatie apparatuur en een aantal zeer gevaarlijke verslavende medicamenten.

Hoe zit het dan met het gevaar op diefstal van de inhoud of zelfs de gehele ambulance? Dit in een tijd van terrorisme en andere bedreigingen? Vreemd dat dit probleem in de beantwoording niet serieus werd genomen! Gemeente Belangen Drechterland doet dit wel en daarom gaan we verder met schriftelijke vragen aan B en W en aan de veiligheidsregio!